NS klachten

Wanneer je in Nederland van punt A naar punt B wil gaan, dan is de trein in veel gevallen een goede optie. Het is dan ook niet zo vreemd als je je bedenkt dat er in Nederland dagelijks gemiddeld 1.000.000 mensen gebruik maken van de diensten van de NS. En dan kan er natuurlijk altijd wel iets mis gaan, zoals een trein die te laat vertrekt, werkzaamheden op het spoor etc. Heel vervelend allemaal, en daardoor kunnen zich voor reizigers ook vervelende situaties voordoen. Wij zijn dan ook online op zoek gegaan naar de klachten over de NS.

En NS staat natuurlijk niet zomaar in onze top5klachten.com dit heeft namelijk alles te maken met het feit dat er online heel wat klachten te vinden zijn met betrekking tot de Nederlandse Spoorwegen.

Het begint eigenlijk al niet zo heel lekker, aangezien we direct opmerken dat de NS eigenlijk nooit reageert op de klachten. Dit vinden we altijd heel erg jammer om te zien, want we kunnen ons toch eigenlijk niet voorstellen dat een groot bedrijf als de NS geen budget heeft te besteden aan een goede klachten afdeling.

 

Het kan natuurlijk ook dat ze alleen reageren op klachten die op de website van de NS zelf worden ingediend, maar dan alsnog vinden wij het een kleine moeite voor een groot bedrijf als de NS om hier iets meer aandacht aan te besteden.

 

 

Zoals je hierboven kunt zien hebben ze op de website van NS zelf wel de mogelijkheid om een officiële klacht in te dienen bij de NS klantenservice. Je kunt je klacht namelijk op verschillende manier indienen:

  • Telefonisch
  • Via Twitter
  • Via Facebook
  • Via Chat
  • Per Mail
  • Per Post

We blijven het jammer vinden dat ze dus op overige klachten op andere websites niet reageren, we zijn dan ook heel benieuwd naar de gevonden klachten.

Klacht 1:

 

Bij de eerste klacht die we hebben gevonden gaat het om een boete die de reiziger onterecht heeft ontvangen. De meneer wilde namelijk graag een kaartje kopen, maar de NS pinautomaat bleek een storing te hebben, waardoor er geen kaartje werd geprint maar wel het bedrag van zijn rekening werd afgeschreven.

Tijdens treinreis legt meneer dit uit, maar conducteur geeft toch een boete. Meneer heeft de boete betaald maar wil het bedrag toch echt terug gestort krijgen, aangezien het om een onterechte boete gaat.

We kunnen ons voorstellen dat dit een vervelende situatie is, en dat de conducteur in dit geval misschien iets milder had mogen reageren. Maar goed, zo lang de man uiteindelijk zijn geld maar terug krijgt, ook al zullen wij daar helaas niet achter zien te komen.

Met de trein in Japan

Dat in Nederland de treinen niet altijd op tijd komen dat is oud nieuws, wel moeten we zeggen dat ze steeds beter worden in het voorkomen van vertragingen. Maar wist je dat ze in Japan gemiddeld slechts 36 seconden per jaar vertraging hebben!?

Het treinreizen is daar dan ook goed geregeld, het begint al op het perron waar alles precies staat aangegeven, dus waar je in kunt stappen, of de trein korter of langer is dan normaal, alles wordt duidelijk aangegeven. Zo sta je dus ook in de rij te wachten om in te stappen. Daar zou de NS nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

Allemaal netjes in de rij wachten

 

Klacht 2:

Over vertraging gesproken:

 

Enorm vervelend als je afhankelijk bent van de trein om zo tijd op je werk of op school te komen. Marianne heeft in 1 week tijd maar liefst 2x meegemaakt dat een trein niet rijdt, of veel te laat komt, lijkt me niet echt een strakke planning van de NS.

Klacht 3:

Bij de derde klacht die we vonden zien we dat de functie ¨uitcheck gemist¨ niet functioneert, waardoor de klant dus eigenlijk kan fluiten naar haar €20. Ze zou dan ook graag zien dat de NS contact met haar opneemt zodat ze dit samen kunnen oplossen.

Klacht 4:

Deze mevrouw is door de chauffeur (wij gaan er vanuit dat ze de machinist bedoeld) zeer onvriendelijk behandeld. Volgens hem had zij haar koffer voor zijn deur staan, terwijl dit niet de bedoeling is. De vrouw kreeg geen kans om te praten, want de machinist gooide naar 4 keer herhalen van zijn zin de deur weer dicht.

De vrouw zegt dat zij zich goed bewust is van de veiligheid en dat zij dus niet haar spullen voor de deur had staan, maar dat ze zich vooral heel naar behandeld voelt en ze zou dan ook graag de machinist op zijn gedrag aan willen spreken.

Klacht 5:

 

 

Als laatste willen we de klacht van Bart met je bespreken, deze heeft namelijk alles te maken om de klantenservice van de NS, en deze is volgens hem totaal niet wat het zou moeten zijn. Zo erkennen ze blijkbaar telefonisch hun fouten, maar blijven ze facturen en aanmaningen versturen.

Wanneer hij telefonisch of online een klacht indient krijgt hij geen reactie, daarnaast weigeren medewerkers ook nog eens hun naam te herhalen. Wij vinden het dan ook erg jammer om te lezen dat Bart het ervaren heeft als een onprettige manier van klantenservice verlenen.

Helaas moeten we dan ook zeggen dat bovenstaande smiley het beste bij al deze klachten past, aangezien geen van de klachten door NS werd opgepakt. Misschien dat ze bij de Nederlandse Spoorwegen toch even rond de tafel moeten zitten om te kijken naar meer aandacht voor online klachten.