Wehkamp klachten

Wehkamp is in ons land een begrip geworden, iedere Nederlander kent de Wehkamp of heeft er ooit zelf iets besteld. Wehkamp is al meer dan 65 jaar actief in ons land, dat wil zeggen dat ze al heel wat generaties op het gebied van wonen en mode hebben voorzien van spullen.

Wehkamp wordt dan ook gezien als het warenhuis voor veel gezinnen in ons land, ze beschikken namelijk over wel meer dan 400.000 verschillende producten.

Maar betekent dit dan ook dat iedere klant tevreden is over Wehkamp, of zijn er stiekem toch wel veel klachten te vinden over dit enorme bedrijf? Helaas is het laatste het geval, Wehkamp staat namelijk niet voor niets in onze top5klachten websites. 

We zijn dus op zoek gegaan naar verschillende online klachten met betrekking tot Wehkamp, want Wehkamp staat natuurlijk niet voor niets in onze top 5 klachten. 

Klachten Wehkamp:

Als het gaat om het bezorgen van pakketjes dan liggen de feestdagen altijd erg gevoelig bij mensen. Dit kun je al direct teruglezen bij onze eerste klacht over Wehkamp.

Eerste klacht:

Het gaat in dit geval om een klacht die te maken heeft met de levering van een pakketje. De klant heeft een hele dag vrij genomen om het pakketje in ontvangst te kunnen nemen, maar de bezorger is nooit op komen dagen. Er is al een tegoedbon aan de klant beloofd, maar de klant is zoals deze zelf zegt ¨woedend¨ en verwacht een gedegen oplossing, want pakjesavond is voor hun in duigen gevallen. 

Tweede klacht:

In de tweede klacht die we vonden ging Tessa opzoek naar babyslofjes op de website van Wehkamp. Ze vond leuke slofjes met een prijs van €26,95 die ze graag wilde bestellen. De slofjes waren in verschillende kleuren beschikbaar en waren allemaal even duur, tenminste zo stond het aangegeven. Tot ze wilde afrekenen en er in eens een prijskaartje van € 39,96 aan dezelfde slofjes hing. 

Nu wil ze graag de gewenste kleur voor de getoonde prijs kopen.

Wehkamp heeft dit zoals je hieronder kunt lezen goed opgelost door een cadeaubon voor het prijsverschil aan de klant te geven. 

Derde klacht:

Hierboven zien we dat iemand een schuur heeft gekocht voor een bedrag van € 349, en deze ook direct betaald heeft. Helaas heeft hij de schuur nooit ontvangen, aangezien het product uitverkocht bleek te zijn en de order door de Wehkamp geannuleerd werd. Je zou zeggen dan krijg je je geld direct terug, maar dit blijkt toch niet het geval te zijn.

De klant wacht nu namelijk al drie weken op zijn geld, en het enige dat hij heeft gekregen voor het ongemak is een cadeaubon. Waarom moet dat zo lang duren om iemand zijn geld terug te storten?

Vierde klacht:

Bij deze klacht zien we wederom dat Wehkamp beloofd om een cadeau (in dit geval een playstation 4 voor een kind) de volgende dag te leveren. Het product zou op donderdag geleverd worden en de klant had het cadeau op zondag nodig, dus ruim van te voren besteld. Vooral als je kijkt naar het feit dat Wehkamp adverteert met ¨voor 23:59 uur besteld, morgen in huis¨.

Helaas werd het cadeau niet op donderdag bezorgd, Wehkamp beloofde dat het vrijdag zou worden, maar ook dit gebeurde niet. Uiteindelijk belt de klant met DHL en zij zeggen dat het product door de Wehkamp zelf geannuleerd is. 

Klant moet nu 10 werkdagen op zijn geld wachten, waardoor het dus ook niet mogelijk is om elders nog snel een ander cadeau te kopen. 

Wehkamp komt de klant ook niet tegemoet, het enige wat ze voor de klant hebben zijn excuses voor het ongemak. Geef de klant dan op zijn minst een tegoedbon!

Vijfde klacht:

Deze klant wilde graag een bank bestellen en ging online kijken waar deze het snelst geleverd werd, en ze kwam uit bij Wehkamp. Hier stond namelijk een leveringstijd van drie weken, terwijl ze elders tussen de 5 en 10 weken zou moeten wachten. De keuze was dus snel gemaakt, en de bank werd besteld bij Wehkamp.

Helaas kon ook Wehkamp de bank niet leveren binnen drie weken, en de klant wil graag duidelijkheid wanneer ze deze dan wel kan verwachten. 

Vervelend voor de klant dat Wehkamp adverteert met levertijd die niet actueel is, mocht dit namelijk wel het geval zijn, dan had de klant misschien niet eens voor Wehkamp gekozen. Dit vinden wij eigenlijk een beetje de klanten misleiden. 

Hoe gaat Wehkamp om met klachten?

Ten eerste vinden we het wel belangrijk om erbij te vermelden dat Wehkamp eigenlijk bijna altijd op de online klachten die wij gevonden hebben reageren. 

Nu denk je misschien ¨ dat is toch ook niet meer dan logisch¨ , nou wij kunnen je vertellen dat er genoeg bedrijven zijn die bijna niet of nooit reageren op online klachten. 

Wat ons wel opviel is dat het bij Wehkamp veel uitmaakt welke medewerker je hebt getroffen, zo zien we dat de één alleen met excuses komt en de ander al heel snel klaar staat met een cadeaubon. Misschien ook een tip voor Wehkamp om hier duidelijk over te zijn naar medewerkers toe, zodat alle klanten dezelfde behandeling krijgen.