Ziggo klachten

Ziggo is een van de grootste internet- en telecomproviders voor particulieren en bedrijven in Nederland. Vandaag de dag levert Ziggo voor meer dan 50% van Nederland de entertainment en communicatie bij bedrijven en consumenten. Met 9.700.000 miljoen diensten zoals televisie, internet en telecommunicatie is Ziggo wellicht de grootste internet- telecomprovider in Nederland.

Met ruim 4.000.000 miljoen televisieabonnementen en 3.000.000 miljoen internetabonnementen en ruim 2.500.000 miljoen mobiele en vaste telefonie abonnementen is Ziggo een van de zwaargewichten als het gaat om het leveren van entertainment op Nederlandse bodem.

In een mega enterprise zoals Ziggo kan bij het leveren van bepaalde diensten natuurlijk niet alles vlekkeloos verlopen. Daarom hebben wij besloten om Ziggo in onze Top5klachten.com op te nemen omdat er daadwerkelijk veel consumenten zijn die klachten hebben over Ziggo.

Wat ons opvalt is dat er heel veel klachten vaak terugkomen van een bepaalde dienst, zoals internetaansluitingen die niet correct werken of een defect hebben die niet opgelost kan worden door de consument zelf en waarbij er vanuit Ziggo te weinig wordt gedaan of niet correct wordt gehandeld door de klantenservice van Ziggo. Dit lijdt natuurlijk tot heel veel frustraties die de consumenten dan online registreren.

 

Wij zullen een aantal voorbeelden van de meest voorkomende klachten met jullie doornemen om duidelijk te maken waar jij als consument eventueel tegen aan kan lopen, daarnaast laten we je ook meteen weten hoe Ziggo met deze klachten omgaat.

 

1e Klacht:

De eerste klacht die is van Jack uit Almere die niet tevreden is met de diensten die hij afneemt van Ziggo i.v.m. technische mankementen. Eveneens voelt Jack zich niet echt geholpen door de klantenservice van Ziggo zoals je hieronder kunt lezen.

Zoals je kunt lezen heeft de klant technische problemen met de producten van Ziggo. Tevens heeft de klant meerdere malen met de klantenservice van Ziggo gebeld tevergeefs zonder oplossing of duidelijkheid. Dit is eigenlijk te absurd voor woorden dat een klant meerdere malen moet bellen met de klantenservice van Ziggo zonder succes.

De frustratie vanuit de klant is begrijpelijk, zeker wanneer je meerdere medewerkers gesproken hebt die het probleem maar niet oplossen. Dit is een veelvoorkomende klacht van consumenten bij grote bedrijven zoals Ziggo, klachten die niet worden opgelost na meerdere malen contact opnemen, waardoor de klant uiteindelijk in veel gevallen overstapt.

 

2e Klacht:

De 2e klacht gaat over een klant die op 2 adressen gebruik maakt van de diensten bij Ziggo. Echter wilde de klant bepaalde diensten overzetten op zijn andere adres. Dit is wederom een voorbeeld hoe zoiets simpels helemaal fout kan gaan, lees maar zelf.

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de 2e klacht hierboven heeft de klant voor 2 adressen nu 3 klantnummers. Ondanks dat de klant meer dan 10 uren met de klantenservice van Ziggo aan de telefoon heeft gehangen. Ook hier hebben de klantenservice medewerkers van Ziggo de klant niet geholpen zoals het hoort en het probleem niet opgelost maar juist eraan bijgedragen.

De klant voelt zich zoals jullie kunnen lezen letterlijk opgelicht door een medewerker van de klantenservice van Ziggo. Dit is eveneens een veel voorkomende klacht van klanten bij Ziggo vandaar dat wij de klacht hier ook uitlichten voor jullie.

 

Klacht nr.3:

De volgende klacht die wij gaan behandelen is een veelvoorkomende klacht bij consumenten die zich erg klantonvriendelijk behandeld voelen. Dit wanneer er telefonisch contact is met de klantenservice van Ziggo over een bepaalde klacht die ze kenbaar willen maken en de telefoonverbinding die dan op “magische” wijze ermee ophoudt.

Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft de klant met de Ziggo Klantenservice telefonisch contact. Hierbij vraagt de klantenservice medewerker of de klant een ogenblik geduld heeft, de klant wordt in de wacht gezet om vervolgens “uit te zoeken” wat de oorzaak van de klacht is. Helaas wordt de verbinding verbroken, je zou kunnen zeggen dat dit wel een keer kan gebeuren, maar als je kijkt naar de feiten.

Het feit dat de klant in een tijdsbestek van 3 weken al 8x gebeld heeft en dit werkelijk 8x gebeurd is, lijkt toeval niet het juiste woord te zijn. Dit is waarschijnlijk één van de klachten waardoor consumenten ontzettend boos en gefrustreerd worden, en zich klantonvriendelijk behandeld voelen.

 

Klacht nr.4:

Klacht nummer vier gaat over een klant waarbij de internetverbinding niet meer werkt zoals dat het moet zijn. De klant is evenmin blij met het feit dat de telefonische gesprekskosten met de klantenservice van Ziggo niet gratis zijn. Wij zijn het hier trouwens helemaal mee eens dat je als klant van bv een Ziggo niet voor de gesprekskosten moet opdraaien wanneer de afgenomen dienst niet werkt zoals het moet werken en jij de klacht kenbaar wil maken.

Het probleem van de klacht hierboven is zoals jullie kunnen zien dat de klant een internet probleem heeft en graag een monteur wil laten langskomen om de klachten te verhelpen. Echter maakt Ziggo het duidelijk dat indien de oorzaak van de klacht bij de klant ligt en niet bij hun dat de klant voor kosten moet opdraaien.

Ons perspectief hierin is dat dit echt absurd is aangezien de klant geen expert is of “monteur” is in de geleverde diensten van Ziggo. Ziggo gaat ervan uit dat alle klanten wel weten wat de oorzaak van de klacht is. Dat de monteur niet een sms kan sturen 30 minuten voor tijd is inderdaad niet meer van deze tijd. We zien het steeds vaker dat koerierdiensten etc altijd een sms optie hebben bij diensten aan huis. Dit is wederom een veelvoorkomende klacht die wij zijn tegen gekomen bij Ziggo, het feit dat Ziggo zegt dat de monteur gratis is is overal te lezen.

Echter dat wanneer het aan bv een kabeltje ligt etc dat de klant voor kosten moet opdraaien is voor ons een grijs gebied. Wie bepaalt dat de oorzaak van de klacht bij de klant ligt? De klant kan hier niet tegenop omdat de technische kennis meestal ontbreekt.

Tot Slot:

Dit zijn de meest voorkomende klachten bij consumenten die diensten afnemen bij een van de grootste internet- telecom aanbieders van Nederland. In de meeste gevallen zullen de klachten die je hier hebt gelezen ook bij de andere grote providers voorkomen. Het is eenmaal moeilijk voor grote bedrijven om dit soort klachten te voorkomen.

Het is echter wel ons taak met zijn allen om de aanbieders van deze diensten hierop te wijzen, dit om de meest voorkomende klachten zo goed mogelijk te beperken zodat wij als consumenten wel het gevoel hebben dat klachten worden opgelost.